purjelaiva.jpg

--- Koska Vuodatus ei toimi enää kunnolla, siirryn vähitellen toiseen blogialustaan (mm. tilastot lakkasivat toimimasta pitkän täydellisen toimimattomuuden jälkeen. Jos pidät blogistani, pane tämä osoite muistiisi: https://totuudenetsiminen.blogspot.com/. Käy jo nyt lukemassa alla oleva uusin blogini siellä! ---

Suomen ammattiyhdistysliikkeen eräs ylväitä neroja oli Niilo Wälläri. Hän oli kunnon vasemmistososialisti, joka johti 1950-60 -luvulla Merimiesunionia. Vasemmistolaista oppiansa hän oli saanut jo Amerikassa nuorena miehenä yli sata vuotta sitten. Suomessa hänen ansioihinsa lukeutuivat ennen sotaa mm. kuuluminen Suomen työväen vasemmistoryhmään ja Suomen sosialististen työväenyhdistysten keskuskomiteaan.

Aatteen mies siis. Mutta vanhoilla päivillään hän saavutti todellisen maineensa. Hän tuhosi Suomen hyvinvoivan kauppalaivaston.

Wälläri johti Merimies-unionia, joka hänen soihtunsa valossa vaati niin paljon etuja, että lopputuloksena laivat liputettiin muihin maihin ja merimiehet jäivät työttömäksi – eikä Suomella ollut enää kauppalaivastoa. Kuuluisia olivat hänen lukuisat jäänmurtajalakkonsa, jotka katkaisivat erityisen tehokkaasti Suomen vientikaupan talviaikaan.

Tyypillistä äärivasemmistolaisten lakkokeisarien puuhastelua. Samalla tavalla ay-liike osallistui määrätietoisesti Suomen vaatetus-, jalkine- ja laukkuteollisuuden raunioittamiseen ylimitoitettuine palkkavaatimuksineen.

Mutta päämäärään päästiin: Suomessa oli vähemmän rikkaita ihmisiä. Sääli että koko kansakunta toilailuiden vuoksi köyhtyi samalla.

Nyt ollaan sitten samankaltaisessa tilanteessa. Useat SAK-laiset järjestöt eivät suvaitse sitä, että kansamme äänesti heidän mielestään vääränlaisen eduskunnan, jonka myötä saimme – kauheaa! – äänestystulokseen perustuvan ei-vasemmistolaisen hallituksen.

Tällä kertaa ammattiyhdistysliike on erityisterhakassa kunnossa. Vaatimuksena eivät ole paremmat palkat tai edut, vaan demokraattisesti valitun eduskunnan ja hallituksen toimien estäminen hallitusohjelman mukaisesti.

Kannattaa muistaa, että vaikka toisin väitetään, ammattiyhdistysliike ei suinkaan edusta demokratiaa. Ammattijärjestöt ovat erinäisten ryhmien edunvalvojia, joilla ei ole minkäänlaista pyrkimystä edistää koko kansamme etuja.

Tämä itsestäänselvyys yritetään tietenkin piilottaa sanankäänteisiin ja kauhisteluun. Ei asia siitä miksikään muutu. Maa on täynnä lobbaus- ja edunvalvontajärjestöjä, jotka toimivat samaan tapaan kuin ammattiyhdistykset.

Mutta vain ammattiyhdistysliikkeelle on annettu lakko-oikeus!

Saapa nähdä mihin päädytään. Hintalappua tälle pölvästille, yhteistä hyvää ajattelemattomalle toiminnalle on jo laskettu. Kahden viikon lakko maksaa satoja miljoonia. Sen maksamme me kaikki.

Palataan tähän asiaan, jahka nähdään miten tilanne kehittyy.